
Ernæringsbehandling er nødvendig ved en rekke ulike sykdommer som underernæring, spiseforstyrrelser, allergier/intoleranser, cøliaki, nyresykdom, hjertesykdom, diabetes, fedme, mage-/tarmsykdom, sjeldne stoffskiftesykdommer, eller etter kirurgiske inngrep. Kliniske ernæringsfysiologer gir også kostholdsveiledning til friske personer slik som overvektige, gravide, barn og unge, vegetarianere/veganere, idrettsutøvere og eldre.
Kliniske ernæringsfysiologer er en viktig ressurs i ernæringsarbeidet i mange ulike sektorer, og under ser du noen eksempler på hvor våre medlemmer jobber:
- Sykehus
 - Pleie- og omsorgstjenesten
 - Fastlegetjenesten
 - Folkehelse- og forebyggingsarbeid
 - Frisklivssentraler og lærings- og mestringssentre
 - Svangerskaps- og barselomsorg
 - Helsestasjoner for barn og ungdom
 - Skolehelsetjenesten
 - Kommunale akutte døgnenheter, intermediærenheter og hospice
 - Pasientforeninger/brukerorganisasjoner
 - Forskning og innovasjon
 - Administrasjon, forvaltning og utvikling i kommune og fylkeskommune
 - Forskning
 - Undervisning
 - Idrett
 - Næringsmiddelindustri
 - Legemiddelindustri
 - Psykisk helse
 
