Ernæringsbehandling er nødvendig ved en rekke ulike sykdommer som underernæring, spiseforstyrrelser, allergier/intoleranser, cøliaki, nyresykdom, hjertesykdom, diabetes, fedme, mage-/tarmsykdom, sjeldne stoffskiftesykdommer, eller etter kirurgiske inngrep. Kliniske ernæringsfysiologer gir også kostholdsveiledning til friske personer slik som overvektige, gravide, barn og unge, vegetarianere/veganere, idrettsutøvere og eldre.
Kliniske ernæringsfysiologer er en viktig ressurs i ernæringsarbeidet i mange ulike sektorer, og under ser du noen eksempler på hvor våre medlemmer jobber:
- Sykehus
- Pleie- og omsorgstjenesten
- Fastlegetjenesten
- Folkehelse- og forebyggingsarbeid
- Frisklivssentraler og lærings- og mestringssentre
- Svangerskaps- og barselomsorg
- Helsestasjoner for barn og ungdom
- Skolehelsetjenesten
- Kommunale akutte døgnenheter, intermediærenheter og hospice
- Pasientforeninger/brukerorganisasjoner
- Forskning og innovasjon
- Administrasjon, forvaltning og utvikling i kommune og fylkeskommune
- Forskning
- Undervisning
- Idrett
- Næringsmiddelindustri
- Legemiddelindustri
- Psykisk helse