Logo
Login
Navigasjon
  1. Carnivoredietten (kjøttspiserdietten)
  2. Aktivt kull-dietten
  3. Lektinredusert kost
  4. Eplesidereddikdietten
  5. Slankekaffe

Juryen har med glede sett hvordan folks interesse for ernæring, kosthold og helse har økt de siste årene. Interessen får gjerne en markant oppsving ved inngangen til et nytt år, når folk ønsker å kvitte seg med de ekstra kiloene en vellykket julefeiring ofte medfører. Nytt år og nye muligheter!

Det er med forbløffelse at juryen konstaterer at mange gjør betydelige anstrengelser for å gjøre dette mest mulig komplisert. Den ene vidunderkuren etter den andre lanseres, hvis sannhetsvitner ofte er personligheter fra underholdningsindustrien. De fleste diettene er harmløse for friske personer, men så er det noen som skiller seg ut som kuriøse, og andre som kan være bent frem skadelige.

Juryen maner til forsiktighet. Det er sjelden en god idé å kutte ut hele matvaregrupper uten å konsultere autorisert helsepersonell. Man kan gå ned noen kilo på kort sikt, til gjengjeld kan man få mangelsykdommer på lang sikt, fordi man går glipp av essensielle næringsstoffer.

Det finnes dessverre ikke tryllestaver eller vidunderkurer. Det fornuftige er å spise variert og balansert, i passe mengder, og bevege seg litt mer. Det handler om at kroppen skal forbrenne flere kalorier enn den får tilført. I bunn og grunn å følge Helsedirektoratets kostråd. Det er ikke så sexy, men det virker.

Juryen anerkjenner imidlertid prinsippet om individets frihet. Dersom man ønsker å bruke tilværelsen på å følge en unødvendig komplisert diett, så skal vi ikke ta fra folk gleden ved å gjøre dette.

Juryen har bestått av:

For mer detaljer og informasjon om de ulike diettene,
med juryens kommentarer, se LHL.no