Utviklingen i norsk kosthold 2015

Utviklingen i norsk kosthold 2015

Den nye rapporten om utviklingen i det norske kostholdet er blitt lansert. Oppdater deg på det nyeste om nordmenns kosthold!

Rapporten viser positive utviklinger med blant annet redusert forbruk av sukker og økt forbruk av frukt og grønt.

Fremdeles er det enkelte utfordringer og Helsedirektoratet vil fortsette arbeidet for å:

 

- øke forbruket av frukt, grønnsaker og bær

- Øke inntaket av grove kornvarer

- øke forbruket av fisk

- vridning fra fete potetprodukter til matpoteter

- videre nedgang i forbruket av spisefett, og vridning mot forbruk av myk margarin og matolje

- Vridning av forbruket til magre meieriprodukter, på bekostning av fete kjøttprodukter

- Redusert forbruk av fete kjøttprodukter

- redusert forbruk av sukker

- redusert forbruk av salt

- flere spedbarn ammes

 

Les hele rapporten ved å  trykke her.