KEFF medlem nummer 500!!!

KEFF medlem nummer 500!!!

KEFF oppnådde rett før sommeren, 12. juni, å få sitt medlem nr 500! Hun heter Ida Selmer Amundsen og er masterstudent ved Universitetet i Bergen.
KEFF markerer denne milepælen ved å gi Ida gratis deltakelse på KEFF konferanse i Kristiansand 15.-16. mars 2018, inkludert reise, opphold og festmiddag.
Studentrepresentant i styret, Synnøve Næss, gratulerte Ida på vegne av KEFF og overrakte diplom samt noen profileringsartikler fra Forskerforbundet og KEFF

Det ble tid til et lite intervju med Ida i forbindelse med overrekkelsen:

Navn: Ida Selmer Amundsen

Alder: 27

Hjemsted: Oslo/Bergen

Vil du starte med å fortelle litt om din bakgrunn, hva har du gjort før du startet på master i klinisk ernæring her i Bergen?

Jeg har enbachelor i human ernæring fra University of Westminster i London. Rett etterjeg ble uteksaminert tok jeg også personlig trener og instruktørkurs i London. Deretter flyttet jeg hjem til Oslo og jobbet 2 år som personlig trener, gruppe instruktør og kostholdsveileder på et privat helsesenter før jeg startet på master i klinisk ernæring her i Bergen.

Hvor langt i studieforløpet er du?

Jeg går siste året på mastergraden.


Hva handler masterprosjektet ditt om?

Jeg skal undersøke om dagsundervisning om ernæring fører til økt kunnskap om ernæring hos kreftpasienter i rehabilitering, og videre om det endrer ernæringsvaner. Jeg skal undersøke dette ved å teste ernæringskunnskap før og etter undervisningsdagen, samt 3 dagers matdagbok før og etter undervisningsdagen.


Hva gjorde at du begynte å studere klinisk ernæring?

Jeg har alltid vært interessert i hvordan mat kan påvirke idrettsprestasjoner, optimaliserer helse, og viktigheten av ernæring for en sunn og fungerende kropp. Jeg har alltid ønsket å jobbe med livsstilsendringer, og spesielt med overvekt og fedme.  Så da var valget ganske enkelt!


Er det noe spesielt område du brenner ekstra for, eller kunne tenke deg å jobbe innenfor når du er ferdig utdannet?

Jeg kunne gjerne tenke meg å jobbe forebyggende, men også med overvekt. Gjerne med livsstilsendringer hvor en kombinerer det med blant annet fysisk aktivitet. Jeg syntes også undervisning virker spennende, så vi får se hvor mulighetene åpner seg.

Hva gjorde at du meldte deg inn i KEFF?

Jeg ble informert om KEFF på skolen.


Noen husker kanskje at KEFF markerte medlem nr. 400, Hanna Dysvik Strander, for ikke så lenge siden. Medlem nr. 400 meldte seg inn i november 2015, drøyt 1 ½ år før
medlem nr. 500. KEFF vokser raskt for tiden, noe vi kan være stolte av og som styrker KEFFs posisjon.

KEFF ønsker Ida og alle andre kef-studenter lykke til videre med studiene! Dere kan se frem til spennende arbeidsoppgaver som samfunnet har stort behov for!

Bilde: Ida Selmer Amundsen til høyre, studentrepresentant Synnøve Næss til venstre.