Mills Fagseminar: Veier til god hjertehelse - fett og fiber 30.mai

Mills Fagseminar: Veier til god hjertehelse - fett og fiber 30.mai

Kan flerumettet fett og fiber bidra til å løse folkehelseutfordringene? Og hvordan får vi fiber i folket? Velkommen til fagseminar hos Mills 30. mai 2017.

Program

Tema: Skal det være en liten dose flerumettede fettsyrer? 
Hvordan påvirker flerumettet fett glukosemetabolismen?
Har det noe å si hvilken type fett du spiser når du skal ned i vekt?
Hvordan reduserer flerumettet fett kolesterolet?
v/ Ulf Risérus – associate professor ved Uppsala universitet

Tema: Fiber – vi tar det på kornet 
Hvordan påvirker ulike typer fiber risikoen for livsstilssykdommer?
v/Anne Marie Aas, KEF og førsteamanuensis ved Oslo universitetssykehus Aker 

Hvordan opprettholde god fiberkvalitet gjennom hele verdikjeden, fra råvare til ferdig produkt?
v/ Anne Rieder, forsker Nofima

Effekt av havre på glykemisk respons og metthet
v/ Bente Kirkhus, seniorforsker Nofima 

Demo: Hvordan får vi fiber i folket? 
Innovasjonskokk Erik Egtvedt demonstrerer smakfulle retter med fiber.

 

Praktisk informasjon:

Hvem er det for: Kliniske ernæringsfysiologer, ernæringsfysiologer og  ernæringsstudenter

Tid: Tirsdag 30. mai,  kl.16.00-20.00

Sted: Mills DA, Sofienberggata 19, Oslo

Antall plasser: 40

Påmeldingsfrist: 15. mai

For påmelding, følg link: https://www.mills.no/helse-og-kosthold/fagseminar-fett-og-fiber-2017/

Arrangementet er gratis. 

Kontaktinfo:
Helse- og ernæringssjef Marte Gjeitung Byfuglien, tlf. 99693596 / helseseminar@mills.no